Tuesday, April 15, 2008

Sorakan lebih 50,000 gegar Stadium Perak - Harakah

IPOH, 15 April (Hkh) - Johari Jaafar

Suara daripada lebih 50,000 orang bergema buat pertama kalinya di Stadium Perak beserta laungan takbir, sorakan reformasi serta makkal sakthi mengatasi jeritan dan pekikan "Kejo Yop Kejo" di stadium yang sama setiap kali perlawanan liga.

Pada malam 14 April 2008 buat pertama kalinya stadium ini digegarkan oleh 50,000 rakyat negeri Perak untuk mendengar amanah daripada pemimpin-pemimpin mereka.

Pengerusi majlis pada malam itu, Misbahul Munir Masduki, Ketua Penerangan PAS Perak yang juga Setiausaha Politik Menteri Besar Perak telah menaikkan semangat para hadirin dengan ucapan penuh bersemangat

Lima pemidato telah berjaya 'memukau' lebih 50,000 yang hadir pada malam itu. Pemidato tersebut antaranya, Naib Presiden PAS, Dato� Husam Musa mewakili Besar Kelantan; Menteri Besar Perak, Ir Mohamad Nizar Jamaluddin; Pesuruhjaya PAS Selangor, Dato' Dr Hasan Ali yang mewakili Menteri Besar Selangor dan Ketua Pemuda DAP Pusat, Nga Hor Ming yang juga Ahli Parlimen Taiping yang mewakili Ketua Menteri Pulau Pinang, .

Inilah buat pertama kalinya kelima-lima tokoh tersebut berganding bahu menyampaikan pidato di atas pentas di Stadium Perak.

Kelima-lima tokoh berkenaan senada menegaskan kemenangan yang dicapai pada pilihan raya umum ke-12 yang lalu adalah kemenangan rakyat dan ia mesti dikekalkan sebelum Pakatan Rakyat berjaya menumpaskan Umno/BN pada pilihan raya umum ke-13 nanti.

No comments: